|
|
מס' מבקרים: 147930 |
| שיעור קריאה 4
|
|
לצפייה במצגת של שיעור 4
שיעור קריאה 4
העיקרון בשיעורים הוא ללמד לא יותר מאשר סימן חדש אחד מכל סוג: אות אחת, סימן ניקוד אחד, וסימן פיסוק אחד. ילדים שכבר יודעים את האותיות יכולים להתקדם מהר יותר במצגות – אבל יש להיזהר לא להתקדם יותר מדי.
הילדים אולי לוחצים להתקדם מהר, אבל אם לומדים יותר מדי ביום אחד, הם עלולים לשכוח את מה שלמדו בהתחלת השיעור, והתסכול עלול לגרום להם לרצות להפסיק ללמוד. כך שעדיף תמיד ללמוד פחות מדי מאשר יותר מדי.
בתחילת מצגת מס' 4 אנו חוזרים על מה שלמדנו: האות אלף, האות בית, אלף ובית עם קמץ. לאחר החזרה לומדים על אותיות בלי ניקוד ועל אלף שותקת.
אות בלי ניקוד "מזמזמת" את ההתחלה של שמה: גימל אומרת גְ, דלת אומרת דְ,
שין אומרת שְ, זין אומרת זְ. אבל במקרה של 3 אותיות, א,ה,י - בדרך כלל לא שומעים אותן כשאין להן ניקוד. (חוץ מהירושלמים שנוהגים כידוע להגיד מאָתיים).
המילה אַבָּא נשמעת אותו הדבר, עם ובלי האלף השותקת שבסופה.
אַבָּ נשמע כמו אַבָּא. מכסים ומסתירים את האלף שבסוף המילה אבא, קוראים ורואים שהמילה נשמעת אותו הדבר עם ובלי האלף השותקת.
מקריאים לילד את הדף של אבא ודני, ולאחר מכן הילד קורא לבד. בפעם הזאת הילד יקרא כנראה בצורה איטית ויתקשה לקרוא את המילה דני, שאותה עדיין לא למדנו לפענח. האיטיות היא סימן שהילד למד, ועכשיו הקריאה שלו היא קריאה "אמיתית". קריאה אמיתית היא איטית בהתחלה. חשוב לא לנסות למהר כי אז המוח ילמד לקרוא בשגיאות. קוראים במדויק ולאט. המהירות כבר תגיע מעצמה בהמשך הלימוד. במקרה הצורך עוזרים ומזכירים לילד את הסימנים לזכירת האותיות והניקוד, ומקריאים לו את המילה "דני", שאותה הוא לא יודע לפענח ולכן יתקשה בה.

ניתן להשהות את המצגות ע"י לחיצה על צד ימין של העכבר, ולהמשיך ע"י לחיצה על מקש שמאלי
של העכבר.
לאחר שלומדים במצגת אות חדשה/סימן ניקוד חדש - מומלץ לצפות במצגות של הניקוד והאותיות
ולתרגל כתיבה בדפי העבודה שבאתר.
|
|
|
|
|
|
|
האתר מוקדש לזכר אבי משה אגוזי ז"ל  |
כל הזכויות לחומרים המצויים באתר שמורות לשלומית אגוזי אולצ'יק.
©
תוכן האתר: שלומית אגוזי-אולצ'יק. בנייה, עיצוב ושיווק האתר: דן מואב |